PetriSaunamki Keskeltä lumen ja jään Suomen leijona nostaa päätään.

Kotimaisen tuottajan puolella.

Tammikuussa S-ryhmä ilmoitti laskevansa hintoja, heti alkoi huhut ja puheet joiden mukaan alennuksen maksaa tuottajat. Valio laskikin helmikuussa 5cent maidontuottaja hintaa, miksi Valio laski hintaa? Ei ainakaan S-ryhmän takia. 2013 Valion maidosta saatu tuotto oli 1026 miljoonaa.

 

Mielipidekirjoituksissa on kehoitettu boikotoimaan S-ryhmää tuottajien toimesta. (Agrimarket koneet, Siemenet, Eläinten ruuat) Maidon hinnasta 48% oli kaupan ja teollisuuden osuus kun tun tuottaja sai 39%. Miten siis kauppojen hinnan lasku vaikuttaisi tuottajille maksettuun osuuteen? Entä miten Keskon tekemät alennukset joista ei uutisoitu ,mutta joista kesko itse kertoi S-ryhmän kamppanjan aikana. (Kesko hoitaa samoja maataloustoimintaa kuin S-ryhmä.) 

 

S-ryhmän hinnanlaskut koskivat Kotimaista tuotesarjaa, joissa tuottajina toimii Suomalaisia isoja ruoanvalmistajia.Esim. Jauhelihan valmistaa HKscan ja verrattuna Snellmanin vastaavaan 700g paketissa on hintaeroa 95cent. Kotimaista tuotesarjan tuottaa Suomalaiset elintarvike tehtaat, hinta on vain alempi kuin tehtaan omilla tuotemerkeillä. Keskon pirkka ja K-sarjoista en tiedä en vastaavia tietoja tiedä valmistusmaista tai hintaeroista, onko heidän ketju Suomalaista tuotantoa tukevaa vai halpatuotantoa. S-ryhmän rainbow on vastaavsti ulkomaisten ketjujen halpatuote. 

 

Miten siis S-ryhmän boikotointi edistäisi Suomalaista työllisyyttä ja kansantalouden kasvua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat